Какви грешки се допускат касаещи избор на фототапети ?

Преди , съществото на тази статия искаме да ви подчертаем , че това , което е полезно да споделим с вас , няма да се побере и в 10 такива подобни статии като тази . Извиняваме се ,че не използваме висок литературен стил в съдържанието , поради факта , че целта ни е само тази , да сме ви изцяло услужливи .

И ние като всички вас , се начетахме и нагледахме на всякакви претенциозни текстове в сайтове , натруфени от думи , без никакво полезно значение и реализъм , но имат за цел да предизвикат у вас увереност , че това е идеалната стока за вас . Пристъпваме бързо към изцяло добронамерените ни съвети .

1.Заблуда : Не мога да направя избор на фототапет онлайн , защото искам да отида в магазин , да го видя , пипна , харесам и т.н и след това чак да си го купя .

В действителност , това е напълно погрешно потвеждане ,тъй като в магазините фототапетите също се избират само по каталог , с тази разлика , че той е на хартия , а не електронен . Големите реални мащаби на фототапетите и деликатните им навивки , които в никакъв случай , не трябва да се развиват , тъй като са машинно навити,  не позволяват тази възможност ,, ще избера на живо ,, . Разбира се в някои магазини имат някоя и друга мостра залепена на стената , но в повечето случаи , тя се свежда до 1-2 бр, няма как това да се окаже точно вашият избран . Да не ви подсещаме , колко е ограничен избора им като наличност по магазините .

извод : В реалните магазини , фототапетите си стоят наредени в затворени кутии . И най много в стремежа си да осъществите целта си , грабвате някоя от тях прибързано и в плюс с некомпетентността на продавача , води до само до резултат ,,задоволителен ,, .

2. Заблуда : Налага се веднага да си избера модел , защото трябва да приключа с ремонта , майсторът чака , не мога да го изтърва , после няма кой да го залепи и т.н , като приключа с ремонта не искам да цапам ........

Тук , ще напишем с главни МОЛЯ ВИ КЛИЕНТИ НЕ ПРИБЪРЗВАЙТЕ В ИЗБОРА СИ !

Съчетанието на цветовете у дома е важна предпоставка за постигане на уют и комфорт !

В никакъв случай , не оставяйте избора , на фототапет като последно дошло ви наум хрумване . Дори напротив , по добре привършете с неотложния ремонт , и направете избор в последствие , като дори това да  е частичен декор , не на цяла стена ,  но го направете когато внимателно сте го обмислили . Не е необходимо да бързате , още повече ,че ФЛИС тапетите не цапат , не предизвикват мръсотия , няма строителни отпадъци , няма прах , няма нищо , с което да не можете да се справите и в последствие . При добро желание и ентусиазъм почти няма мебел у дома с изключение на голям гардероб, която да не може да се отмести от стената , достатъчни са ви само 60 см , отстояние от нея . Времетраенето на монтаж на фототапет и в най - голям размер се осъществява в рамките на час , два , по малките за минути . Подовите и таванните первази , не са никакво препятствие , просто материалът се изрязва до ръба им с помощта на макетно ножче , лесно и много по удобно, при вече съществуващи такива . С климатиците е малко по сложно , но само за вас , за професионалиста , те и контактите не са никакъв проблем , просто забавяне със десетина минути . Лепилото се нанася на стената и върху фототапета , по уместност , не цапа , избърсва се лесно , не мирише , не остава следи , изсъхва като прозрачен гел . Боядисаната вече стена , която ще искате да декорирате след време , се явява чудесна основа като грунд за лепенето на фототапетите . Майсторът , който ви е залепил фаянса или боядисал стените в по чести случаи , никога през практиката си не е монтирал тапет , не му се доверявайте излишно .Това не е мисия невъзможна , с която не може да справите и сами , трябва ви само подкрепата на сръчните ви ръце  или лице което е имало опит с лепенето на обикновенни тапети , поне веднъж , което е много по трудоемко . В днешното ни съвремие , материалът Флис се нарежда като номер едно по скалата за най - лесно и бързо монтиране на фототапет измежду всичко останало , дори по лесно от боядисването , само трябва стриктно да спазвате указанията и да имате годна повърхност за него .

Ще започнем и с практическите най- ценни съвети , как да пристъпите към избора на най - подходящия за вас модел , в следващите редове , като засега споменем само правилото , което считаме за номер 1 .

 

правило 1 : Голяма част от клиентите веднага са привлечени от силно наситени даже и до блясък контрастни цветове .

Молим Ви бъдете внимателни именно към такива изображения в сайтовете . Тези колоритно впечатляващи цветове в чести случаи са просто търговски трик , привличащ окото .Този ефект е лесно постижим с фотошоп съчетан с некоректно използван цветови профил за web представяне , ще го познаете лесно по това , че той просто искри , като светнал неон пред очите ви . Бъдете мнителни , когато забележите прекалена наситеност и контраст , особено в случаите , когато дадения модел , е просто фотография , при рисуваните и графични модели е възможно такова насищане , но не и при реалистичната фотография тип натура . В чести случаи , такива краски не отговарят на действителността и вие сте на път да останете разочаровани . Да тук , ще си зададете въпроса : как може да сме сигурни , как ще изглежда в действителност ? Трудно е разбира се, но в този аспект , ние просто ви съветваме , замислете се за поговорката ,, прекалено хубавото , може да не е за хубаво ,, .

Извод : Прекалено засиления контраст в мониторското изображение , неестествения му блясък , стигащ до неонов ефект , може да е само заблуда и обратното , блед цвят непривличащ внимание на пръв поглед , всъщност е по вероятно да се окаже тоналността с която се постига мек , стилен , елегантен , приятен и отпускащ ефект с фототапет за стена .

Ще следва продължение , благодарим ви за интереса и отделеното от Вас време !

Дано да сме ви били поне отчасти полезни !

Винаги на Вашето разположение , Екипът на фототапети Европа Стил !

коментари към "Какви грешки се допускат касаещи избор на фототапети ?"