ФОТОТАПЕТИТЕ ИЗРАБОТЕНИ НА ФЛИС основа са перфектното съчетание между естетика, екологичност и бърз монтаж.

Необходими инструменти:

  • Съд за лепилото /+пособие за разбъркване на лепилото/
  • Широка четка или дунапренен валяк за нанасяне на лепило
  • Рулетка
  • Нивелир, молив
  • Ново макетно ножче
  • Гумен валяк за притискане / при липса използвайте мека кърпа, но не микрофибър /

Препоръчително е да се почисти подготвената стена с влажна кърпа, поради остатъци от прах и други частици.

- Повърхността на стената е необходимо да бъде гладка, суха, без остатъци от стари тапети, за да ползвате след време предимството на метода на сваляне на ФЛИС , на сухо и без мокрене .

-  Фототапетите , могат да се поставят и върху стари тапети или фототапети само ако са от хартия гладка и без релеф . Само в тези случаи , лепилото се нанася върху тапета , а не върху стената .

- Пригответе нужното количество студена вода посочено на опаковката в съда, прибавяйте сухата смес лепило бавно и постепенно, чрез  едновременно разбъркване. Изчакайте около 10-15 мин., като периодично разбърквайте до получаването на гладка хомогенна смес

- Предварително нивелирайте и разчертайте вертикална ивица или точки за да постигнете правилното отвесно полагане на първият панел от фототапета. Достатъчно да го направете от единият край на листа.

- В случаите, в които фототапета се състои от хоризонтални части, нивелирайте единият край по хоризонталата. При лепенето на останалите панели не е необходима  нивелация, те ще се подредят правилно спрямо първият.

- Нанесете с помощта на широка четка или дунапренен валяк лепилото върху стената в участък около 2-3 см. по широк от ширината на панела и положете първата част от фототапета. Не прекалявайте достатъчно е 2 мм покритие, но да няма сухи участъци. Притискайте, откъм средата към краищата, не са необходими особени усилия. Флис основата на материала приляга много бързо  към стената, и с минимални притискания се  отвежда въздуха, след няколко минути Вие  сте вече готови за следващата част от фототапета.

- Ако фототапета ви е с малък размер и се притеснявате , че полагането на лепилото върху стената , би ви затруднило , може да го нанесете и върху материала , не е нужно да се изчаква .

- Нашите продукти за разлика от хартиените и други се подреждат без  застъпване между отделните панели, поради техническите параметри на флис основата, тя не се преразтегля и не може да се деформира от влагата на  лепилото. За да не останат видими фуги между панелите, е необходимо да ги доближите много плътно един до друг. Препоръчително за невидими фуги е да започнете също така монтирането на фототапета откъм прозорци и светлина  към вътрешността на стаята .

- Избършете веднага с мека влажна кърпа остатъците от лепило.

- С ново макетно ножче изрежете излишните части, ако е необходимо в ъглите, откъм тавана или пода, това е препоръчително да направете след като сте завършили цялостното монтиране 

- В случай, че накрая се наложи да направете корекция или повторен монтаж, не се притеснявайте, съвсем внимателно отделете панелите от стената, и направете корекциите. Да това е напълно възможно без притеснения, това е ФЛИС, само този материал има свойствата това да се осъществи реално, а няма да се наложи да си купувате нов продукт. В този случай обаче, ще ви необходимо ново количество лепило, стената ще е поела вече положеното преди това.

- При демонтаж на продукта той се сваля на сухо, не е необходимо никакво мокрене, с леко и внимателно издърпване фототапета се отделя в цяло състояние. Никакви следи по стената, няма интервенции и нежелани повреди по състоянието й.
Вашата шпакловка се запазва изцяло във вида в който се намирала преди това.

Благодарим Ви за вашият интерес към продуктите! Надяваме се, да сме  Ви достатъчно полезни, за възникнали  допълнителни въпроси може да  потърсите отговорите им в раздела Често задавани въпроси и отговори или да се свържете с нас!

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ФОТОТАПЕТИ НА ФЛИС ОСНОВА