Как оптически да уголемим малкото помещение

Как оптически да уголемим малкото помещение с помоща на фототапети за стена!

Направете малкото помещение да изглежда по-голямо с помоща на фототапети за стена

Доста жилищни кооперации се строят по стандарт, по който някои от помещенията в апартаментите са тесни и малки. Но има няколко прости трика, чрез които тази малки пространства могат да се увеличат визуално. Това става с подходящи цветове, правилна украса и акцент върху определени детайли. Ето и някои идеи:

1. За видът на една стая голяма роля играе нейният цвят. Тя ще изглежда много по-голяма, ако стените са в светли цветове. За предпочитане са пастелните тонове, които въздействат успокояващо, създават хармония и усещане за простор, докато ярките тонове правят точно обратното.

Има няколко варианта
- може да изберете изчистен фототапет за една от стените, а останалите да да боядисате в подходяща нанего гама;
- може да изберете фототапети за всичките стени;
- стените да са боядисани с боя, която да отразява светлината и на една от стените да има фототапет.

2. Добре е фототапетите за стените и мебелите в помещението да бъдат в една и съща гама. Така те ще се сливат и ще изглежда спокойно и широко.  Колкото до аксесоарите - те трябва да се откорояват, затова може да са в разнообразни и ярки цветове. 

3. Използвайте огледала в комбинация с фототапети - те винаги имат увеличителен ефект като разпространяват светлината. Точно затова във всеки коридор и във всяка баня има огледала. За отделните стаи вече е въпрос на вкус, необходимост и стил. Всичко зависи от помещението.

4. Обзавеждането също има значение. Най-добре заложете на практични мебели. За малки стаи най-доброто решение са прибраните мебели, малките шкафове и колкото се може по-малко на брой, но може големи по размер. Може да заложите на сгъваеми мебели, за да осигурите повече място в дома си.

5. Светлина е основен елемент за визуалното уголемяване. Независимо дали е естествена или от друг изтичник, трябва да използвате колкото се може повече светлина.

6. Подредбата също е важна. Разхвърляността и хаоса не са удачни. Използвайте скринове, кошове и всичко, което е удобно, за да прибирате на едно място ненужните предмети. 

коментари към "Как оптически да уголемим малкото помещение"