3D Фототапети – понятие или реалност

Днес клиентите все по често се сблъскват с това понятие в интернет пространството.

Всеки ден да отговаряме на въпроса им, нашите фототапети 3D ли са или не?

Много модели фотототапети днес в повечето сайтове и реклами се назовават като 3D .

Решихме да напишем тази статия като отговор на този въпрос, съвсем честно и откровено, за да сме от полза на всички наши клиенти и не само на тях, разбира се, тъй като наш пръв приоритет е да сме полезни и изцяло коректни. Разбира се всеки е наясно какво означава това понятие т.е. триизмерно представяне на сложни геометрични форми с реалистичен образ . Всички знаем, че продукта фототапет се получава чрез принт с различни видове принтери и мастила, за вътрешния интериор да не се забравя е много важно какви мастила се използват и дали са вредни или не за хората. Да 3д принтерите съществуват, но с тях не се изработват фототапети, те ще стават все полезни за съвременния ни свят, но при тази техника се изработват съвсем друг вид продукти. С това ново поколение принтери се моделират и довеждат до завършен вид, например изделия от пластмаса, дърво и др. със сложна геометрична структура при която ръчния труд би бил немислим. В близко бъдеще се надяваме технологията да се развие до там, че да създава и изкуствени човешки органи, защо не и фотототапети, но на този етап, това е илюзия. Много магазини за фототапети  се опитват да ви продадат тази илюзия доста неетично според нас.

За разлика от други фирми, които продават фототапети, ние сме се принудили да ги квалифицираме, поради силния интерес, като фототапет с 3Д ефект и това е реалното им наименование.

Как се постига този 3д ефект при фототапети за стени?

Модерни  художници, специализирани в 3д техниката за рисуване, създават много красиви фотореалистични и триизмерни картини, които се преобразуват във файлове за печат. Тези модели не се различават по изработка при същинският печат, а при предпечатната им подготовка. Този ефект се реализира, чрез различни компютърни техники използвани в графичния дизайн, 2d и 3d графика, комбиниране на векторни файлове със снимки, с различни цветови ефекти, със светлини, с добавяне на елементи  понякога ръчно рисувани файлове, наслагване на няколко файла в едно, т.е с много труд и време което сме вложили в нашата работа. Доволни сме, че представяме на пазара уникални продукти по наш дизайн, които се предлагат само в този онлайн магазин за фототапети .

коментари към "3D Фототапети – понятие или реалност"